Rodebietenspread met frisse forelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rodebietenspread met frisse forelsalade

Rodebietenspread met frisse forelsalade

met appel, munt en volkoren pita

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Gekookte rode bieten

1 blik(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Volkoren pitabrood

40 gram

Yoghurt-tahinsaus

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

5 gram

Verse munt

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)612 kcal
Energie (kJ)2559 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers22 g
Vezels16.3 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Vergiet
Hoge kom
Staafmixer
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode bieten grof. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd het volkoren pitabrood in 6 punten.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Bietenspread maken
2

Voeg de rode biet, de kikkererwten en de yoghurt-tahinsaus toe aan een hoge kom. Voeg per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Mix glad met een staafmixer. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Snijden
3

Bak de pitapunten 6 - 8 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Snijd ondertussen de appel en komkommer in kleine blokjes. Trek de gerookte forel met twee vorken voorzichtig uit elkaar. Ris de blaadjes van de munt en snijd grof.

Serveren
4

Smeer de bietenspread in een grote cirkel vlak onder de rand van een diep bord. Voeg de gerookte forel, komkommer, appel en munt toe aan een kom. Meng met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicozijn. Leg de forelsalade in het midden van het bord. Garneer met de partjes citroen. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak. Serveer met de pitapunten.