HelloFresh
Rode curry met volkoren couscous en kippendij

Rode curry met volkoren couscous en kippendij

met frisse yoghurt en verse munt

Balans
Lees meer

.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Sperziebonen

1 stuks

Wortel

100 g

Gele wortel

1 stuks

Ui

200 g

Kippendijreepjes

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

100 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2617 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Wok met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 100 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.Snijd de wortel in blokjes van 1 cm en de ui in dunne halve ringen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen, peen en ui 3 - 4 minuten.Voeg 50 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog.Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de wortel en sperziebonen beetgaar zijn. Breng de curry op smaak met peper en zout.

3

Weeg de benodigde hoeveelheid couscous af.Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. Snijd de blaadjes verse munt grof.

4

Verdeel de couscous over de borden. Schep de curry over de couscous. Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.