.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Wortel
â…” stuk(s)
Gele wortel
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Kippendijreepjes
100 ml
Kokosmelk
50 gram
Rode currypasta
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))100 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granen)5 gram
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Magere yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))½ zakje(s)
Gedroogde laos
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 100 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de wortel in blokjes van 1 cm en de ui in dunne halve ringen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de laos, sperziebonen, wortel en ui 3 - 4 minuten.Voeg 50 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer door en draai het vuur middelhoog.Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de wortel en sperziebonen beetgaar zijn. Breng de curry op smaak met peper en zout.
Weeg de benodigde hoeveelheid couscous af.Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd de blaadjes verse munt grof.
Verdeel de couscous over de borden en schep de curry erop. Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel de couscous verder op smaak met extra vierge olijfolie.