Rode curry met kippendij en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rode curry met kippendij en sperziebonen

Rode curry met kippendij en sperziebonen

met volkoren couscous, verse munt en yoghurt

.

Labels:
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes

60 ml

Kokosmelk

25 gram

Rode currypasta

60 gram

Volkoren couscous

2.5 gram

Verse munt

25 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

110 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2787 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.7 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Sperziebonen en ui snijden
1

Bereid de bouillon voor de couscous.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Tip: Voor dit recept gebruik je niet alle couscous. Ben je een grote eter? Gebruik dan alle couscous en wel deze in 175 ml bouillon per persoon.

Roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 - 4 minuten.Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous bereiden
3

Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd intussen de blaadjes verse munt grof.

Tip: De couscous is van volkorenmeel gemaakt. Dit bevat in vergelijking met wit meel bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer vitamine E, B2 en B6 en meer vezels. Je bent dus niet alleen gezonder bezig, maar voelt je ook nog eens langer verzadigd.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden.Schep de curry over de couscous.Garneer met de munt en de yoghurt.Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.