HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRode Curry Met Kippendij En Sperziebonen
topBanner
Rode curry met kippendij en sperziebonen

Rode curry met kippendij en sperziebonen

met volkoren couscous, verse munt en yoghurt

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Kippendijreepjes

125 ml

Kokosmelk

50 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon voor de couscous.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 - 4 minuten.Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

3

Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd intussen de blaadjes verse munt grof.

4

Verdeel de couscous over de borden.Schep de curry over de couscous.Garneer met de munt en de yoghurt.Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.