
De victoriabaars - max. 2 meter - is een van de grootste zoetwatervissen te wereld. De filet in dit recept draagt een certificaat van Naturland voor duurzame ambachtelijke visserij.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Venkel
⅓ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Citroen
20 gram
Spekblokjes
85 gram
Orzo
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
1 stuk(s)
Victoriabaarsfilet
(Bevat: Vis)
1 tl
Gedroogde tijm
200 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de citroen in schijfjes

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de orzo toe, bak 1 minuut en schenk de bouillon er dan voorzichtig bij. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten op één zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken victoriabaarsfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.