HelloFresh
Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

met mascarpone en Italiaanse kaas

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Family
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

¼ stuks

Rode peper

1 stuks

Venkel

1 tl

Gemalen venkelzaad

2 stuks

Varkensworst met marjoraan en knoflook

150 g

Risottorijst

50 g

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 stuks

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3538 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart.

2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, de rode peper, het grootste deel van de venkel, het gemalen venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, nog 4 – 5 minuten op middellaag vuur.

4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

5

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar, roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen.

6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de Italiaanse kaas toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer met de venkelsalade en garneer met het venkelloof.