Skip to main content
Risotto met pompoentijm en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met pompoentijm en geitenkaas

Risotto met pompoentijm en geitenkaas

met witlof, notencrumble, pijnboompitten en perensalade

Met dit recept tover je 431 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Pecannoten
Hazelnoten
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse tijm

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Pecannoten

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

5 gram

Hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Rucola en veldsla

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

5 gram

Vers basilicum

15 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

(Zoutarm) groentebouillonblokje

300 ml

Water voor saus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4775 kJ
Energie (kcal)1141 kcal
Vetten60.8 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten113.3 g
waarvan suikers25.4 g
Vezels12.4 g
Eiwitten28.9 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan
Staafmixer
Dunschiller
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Small Frying Pan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil de helft van de pompoen met een dunschiller. Snijd de helft van de pompoen in halve maantjes van 1/2 cm dik. Snijd de overige pompoen in kleine blokjes.
  • Voeg de pompoenblokjes toe aan de bouillon. Kook 10 - 12 minuten, of tot de pompoenblokjes gaar zijn. Mix het geheel glad met een staafmixer.
Pompoen bakken
2
  • Leg de gesneden pompoen op een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, tijm, peper en zout. Rooster 20 - 25 minuten in de oven. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg de helft van de pompoenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de risotto, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur. Laat de bouillon langzaam opgenomen worden door de rijst. Roer regelmatig en voorzichtig door.
Risotto koken
3
  • Voeg de overige pompoenbouillon toe aan de risotto en laat de bouillon opnieuw langzaam opgenomen worden door de rijst.
  • Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rooster de pecannoten en hazelnoten 1 - 2 minuten in dezelfde pan, of tot goudbruin. Zet het vuur uit en voeg 1 tl honing toe aan de pan samen met peper en zout naar smaak. Roer goed door. Hak de noten grof zodra ze zijn afgekoeld. Rasp de citroen met een fijne rasp en snijd in partjes.
Dressing maken
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
Risotto afmaken
5
  • Meng de rucola en veldsla samen met de peer en witlof in de saladekom met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pijnboompitten toe samen met de balsamicocrème.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn.
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de risotto samen met de helft van de Parmigiano Reggiano en geitenkaas, de citroenrasp en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Roer goed door.
  • Hak het basilicum grof.
Serveren
6
  • Serveer de geroosterde pompoen op een bord met de overige geitenkaas. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.
  • Serveer de risotto over diepe borden. Top af met het basilicum, de overige Parmigiano Reggiano en de zoete notenmix.
  • Serveer met de witlof-peersalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!