HelloFresh
topBanner
Risotto met buffelmozzarella

Risotto met buffelmozzarella

Met tomaat, vers basilicum en pecorino

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Bleekselderij

(BevatSelderij)

3 stuks

Pruimtomaat

150 g

Risottorijst

½ stuks

Rode peper

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2713 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels4 g
Eiwitten21 g
Zout3.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij,de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.

3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie TIP). Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie TIP). Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.

5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van de basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

6

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rode peper en de overige pecorino. Garneer met de overige basilicum.