Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus

met verse krulpeterselie

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witlof

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3321 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels7.9 g
Eiwitten18.5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.
  • Kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Witlof snijden
2
  • Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd het witlof doormidden. 
  • Verwijder de harde kern en snijd het witlof in fijne reepjes (zie Tip).

Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van het witlof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witlof mee.

Saus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witlof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de slagroom en rodewijnazijn en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip 1). Roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip 2).

Tip 1: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn - dit zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.

Tip 2: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan nog 3 - 5 minuten koken zodat het vocht verdampt.

Serveren
4
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. 
  • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerend. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met het overige witlof en garneer met de krulpeterselie.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat meer dan 250 gram groente per portie!