Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Rigatoni
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Witlof
100 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
100 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 el
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
500 ml
Water
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Tip: In dit recept blijft een klein gedeelte van het witlof rauw zodat het gerecht verschillende texturen krijgt. Houd je hier niet van? Kook dan alle witlof mee.
Tip 1: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn - dit zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.
Tip 2: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan nog 3 - 5 minuten koken zodat wat meer vocht kan verdampen.
Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat meer dan 250 gram groente per portie!