Leuk je te ontmoeten Spaanse komkommer! Het broertje van de ‘pepino holandés’ - Hollandse komkommer. Verwerkt in een fris-zoete maaltijd met zachte bietjes en knapperige quinoa. Door de balsamicoazijn mee te bakken verdampt de zure azijnsmaak en wordt het zoet. Lekker met pittige tuinkers!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100
Quinoa
1
Ui
200
Champignons
250
Rode biet
1
Komkommer
40
Pecannoten
(BevatNoten)2
Tuinkers
200
Groentebouillon
2
Mosterd
1
Olijfolie
1
Zwarte balsamicoazijn
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de quinoa toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten droog. Giet daarna eventueel af en laat afgedekt nagaren.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de champignons in kwarten. Giet de bieten af en bewaar het bietensap apart. Snijd de rode bieten in dunne halve pakken en snijd de komkommer in dunne plakken. Verkruimel de pecannoten.
Maak een dressing van de mosterd en 1 el bietensap per persoon in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de bieten toe, besprenkel met de zwarte bal-samicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de quinoa, champignons en bieten toe aan de saladekom en knip de tuinkers los.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers en pecannoten.