HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, yoghurt en verse koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, yoghurt en verse koriander

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 219 beoordelingen
Lees meer

Dit is een recept met superveel groenten, zoals pompoen en paprika. De pompoen is al voorgesneden en bak je samen met de paprika in de oven. De quinoa kruid je met kaneel en koriander. De sinaasappel zorgt voor een frisse smaak in het gerecht.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Gele paprika

400 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Amandelen

(BevatNoten)

½ stuks

Handsinaasappel

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Quinoa

⅔ tl

Gemalen kaneel

2 tl

Gemalen koriander

100 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2121 kJ
Energie (kcal)507 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels10 g
Eiwitten17 g
Zout0.2 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groente bakken
Groente bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paprika’s grof. Meng de paprika’s en pompoenblokjes met de olijfolie en peper en zout naar smaak op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.

Snijden
Snijden
2

Hak ondertussen de amandelen grof. Was de sinaasappel grondig. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit. Snijd de koriander fijn.

Roosteren
Roosteren
3

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Koken
Koken
4

Zet de pan met deksel terug op laag vuur, voeg de quinoa, kaneel, het grootste deel van de gemalen koriander en ½ tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
Saus maken
5

Meng in een kom de yoghurt met de overige gemalen koriander, ¼ tl sinaasappelrasp per persoon en peper en zout naar smaak.

Serveren
Serveren
6

Meng de quinoa met de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn, 2 el sinaasappelsap per persoon en de helft van de koriander in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de yoghurtsaus en overige koriander.