HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuinoa Met Kruidige Tofu En Broccoli
topBanner
Quinoa met kruidige tofu en broccoli

Quinoa met kruidige tofu en broccoli

Lees meer

In dit gerecht bak je de broccoli, hierdoor behoudt deze een heerlijke bite en komt de smaak beter tot zijn recht. Je serveert de maaltijd met een mix van yoghurt en tahin.

Labels:Veggie
Allergenen :SojaMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Citroen

90 gram

Quinoa

1 stuk(s)

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

4 takje(s)

Verse koriander

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels15 g
Eiwitten30 g
Zout2.1 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de quinoa.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Voeg vervolgens de quinoa toe aan de pan met deksel en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoakorrels met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, broccoli en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, in 10 - 12 minuten nog iets knapperig. Voeg halverwege de paprika toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit vervolgens de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de tofu 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de koriander fijn.

6

Voeg 1 el citroenrasp en 1 tl citroensap, de quinoa en tofu toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit al roerende nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de yoghurt-tahinsaus en naar smaak met het overige citroensap. Garneer met de koriander.