Quiche lorraine met prei en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche lorraine met prei en spek

Quiche lorraine met prei en spek

met zure room en kaas

.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Spekblokjes

1 gram

Prei

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 ml

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Rucola en veldsla

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3824 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd33.3 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grote kom
Ovenschaal
Bakpapier
Saladekom

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

.
2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

.
3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en een snuf nootmuskaat per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel in het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

.
5

Meng vlak voor serveren in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn met de slamix. Breng op smaak met peper en zout..

.
6

Serveer de quiche met de salade ernaast.