Pulled chicken met koolsla

Pulled chicken met koolsla

Op een broodje met zoete rode ui en augurk

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 869 beoordelingen
Lees meer

Net zo vol van smaak als het bekendere "pulled pork", maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. "Pulled" betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Rode ui

320 g

Kippendijfilet

2 tl

Gerookt paprikapoeder

3 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

300 g

Groentemix met rode kool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Augurken

2 stuks

Kurkumabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Mosterd

1 el

Witte wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3109 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Oven
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat
Vork
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Kippendij bakken
Kippendij bakken
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot op het bot. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kip samen met de rode ui en het gerookt paprikapoeder in 5 – 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur, of tot de kip gaar is. Keer regelmatig om.

Koolsalade maken
Koolsalade maken
2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Meng in een saladekom de mosterd, mayonaise en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng eerst 1/3 van de dressing met de kool-peenmix. Voeg vervolgens de overige mix en de helft van de augurken toe en roer goed door

Bakken, afkoelen, koken
Bakken, afkoelen, koken
3

Leg het kurkumabroodje op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat water en bak in 7 – 8 minuten goudbruin. Haal ondertussen de gare kip uit de pan en laat afkoelen. Zet het vuur van de hapjespan hoog en laat de rode ui nog 2 – 3 minuten zonder deksel koken, of totdat het meeste vocht is verdampt.

Plukken
Plukken
4

Gebruik je handen of 2 vorken om het vlees van de afgekoelde kippendij te plukken.

Beleggen
Beleggen
5

Snijd het broodje open, beleg met de geplukte kip en schep de gebakken rode ui hierop. Garneer met een klein deel van de koolsla.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de overige koolsla ernaast en garneer de 'pulled chicken' met de overige augurken.