Skip to main content
Portobello met brie en balsamico-aardbeiensaus

Portobello met brie en balsamico-aardbeiensaus

met aardappelpuree, appel, prei en pecannoten

De oorsprong van brie gaat terug tot de 8ste eeuw. Het verhaal gaat dat keizer Karel de Grote zo dol was op de romige kaas dat hij deze regelmatig liet bezorgen op zijn kasteel in Aken!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

40 gram

Franse roombrie

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

25 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

40 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3390 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten105.7 g
waarvan suikers49.8 g
Vezels13.3 g
Eiwitten16.5 g
Zout1.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1812.2 mg
Calcium79.4 mg
Iron1.8 mg
Pan
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven.
  • Kook 12 - 15 minuten en bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snijd de prei in dunne halve ringen.
Prei bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 10 - 12 minuten, of tot de prei zacht is.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verhit een klein klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg de portobello met de platte kant naar beneden in de pan, voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Draai de portobello om en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder.
Brie snijden
3
  • Snijd de brie in plakken.
  • Bedek de portobello met de brie en laat de brie smelten. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit opnieuw een klontje roomboter in dezelfde koekenpan en blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Saus maken
4
  • Voeg de aardbeiensaus, de tijm en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Verkruimel het overige bouillonblokje erboven en meng goed door. Laat de saus 1 - 2 minuten zachtjes inkoken.
Puree maken
5
  • Snijd ondertussen de appel in blokjes.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een klein klontje roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door.
  • Roer de appel en de mosterd erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Leg de prei en de portobello op de puree.
  • Besprenkel de portobello met de honing en garneer met de pecannoten.
  • Serveer met de balsamico-aardbeiensaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders