Pompoensoep met zelfgemaakte croutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

met crème fraîche, pompoenpitten en linzen

Je kunt niet alle stelen eten van verse kruiden, de harde stelen zijn namelijk niet eetbaar. Tijm is een van de kruiden met een harde, niet eetbare, steel.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
Allergenen :
Gerst
•Haver
•Rogge
•Sesamzaad
•Soja
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Pompoenblokjes

75 gram

Zoete aardappel

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2679 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels23.5 g
Eiwitten22.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Staafmixer
•Koekenpan
•Soepkom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
Soep maken
2
  • Voeg de pompoen, knoflook en de helft van de tijm toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten verder. 
  • Schil de zoete aardappel of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Blus af met de honing en de witte balsamicoazijn. Voeg vervolgens de bouillon, de zoete aardappel en de linzen toe. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten.
Croutons maken
3
  • Snijd de ciabatta in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ciabatta en de pompoenpitten 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal wanneer de groenten klaar zijn de soeppan van het vuur. Mix de groenten met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is.
Serveren
4
  • Meng 2/3 van de crème fraîche door de soep. Verdeel de soep over kommen of diepe borden.
  • Garneer met de overige crème fraîche.
  • Garneer met de croutons, pompoenpitten en de overige tijm.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.