Pompoen-pindasoep met een gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

met bosui en volkoren platbrood

In dit recept is gewoon platbrood vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

1.32 stuk(s)

Bosui

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)464 kcal
Energie (kJ)1943 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.5 g
Eiwitten19 g
Zout5 g

Benodigdheden

Waterkoker
Soeppan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep in een waterkoker of steelpan. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in plakken en de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Tip: Geen liefhebber van rauwe bosui? Kook dan in stap 3 alle bosui mee in de soep.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon of kies voor natriumarme bouillon.

Ei koken
4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Soep pureren
5

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ben je een grote eter? Verwarm dan 2 platbroden per persoon. Voor extra knapperige platbroden besprenkel je ze met wat olijfolie en zout en bak je ze 3 - 4 minuten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met het achtergehouden groene deel van de bosui. Serveer met het platbrood.