topBanner
Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

met bosui en volkoren platbrood

Lees meer

In dit recept is gewoon platbrood vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen!

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box

Labels:BalansVeggie
Allergenen :SelderijMosterdEiGlutenbevattende granenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Wortel

4 stuks

Bosui

300 g

Pompoenblokjes

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Eieren

(BevatEi)

2 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1994 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Waterkoker
Soeppan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep in een waterkoker of steelpan. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de wortel in plakken.

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

5

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.