HelloFresh
topBanner
Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

met volkoren platbrood

Balans
Lees meer

.

Labels:VeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen :SelderijMosterdEiGlutenbevattende granenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Wortel

4 stuks

Bosui

300 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

2 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1973 kJ
Energie (kcal)472 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten19 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Soeppan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep in een grote pan. Pers de knoflook of snijdfijn en snijd de wortel in plakken.

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

5

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.