Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Boerengehakt

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Paprika

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Gluten)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4021 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13 g
Vezels7 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden en gehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het varkensboerengehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
2

Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.

Pizza maken
3

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Serveren
4

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer de pizza's met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.