Platbroodpizza met rode kool en kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met rode kool en kipgyros

Platbroodpizza met rode kool en kipgyros

Met paprika en oude kaas

Je geeft de platbroodpizza een winters tintje door hem te beleggen met rode kool. Dat zorgt niet alleen voor een prachtige paarse kleur, maar past aangemaakt met een friszoete dressing ook perfect bij de kruidige kipgyros.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½

Rode paprika

¼

Rode ui

100 gram

Kipgyros

½

Tomatenpuree

½

Gedroogde tijm

2

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rodekool, gesneden

Zelf toevoegen

½

Zonnebloemolie

1.5

Zwarte balsamicoazijn

¼

Honing

¼

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels10 g
Eiwitten43 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en snipper de rode ui. Snijd eventuele grote stukjes kipgyros in tweeën.

Kipgyros bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros 2 – 3 minuten. De kipgyros hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Tomatensaus maken
3

Meng ondertussen in een kleine kom de tomatenpuree met 2 el water per persoon, de gedroogde tijm en ½ tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.

Platbroden beleggen
4

Leg de Libanese platbroden op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met de tomatensaus. Beleg de platbroden met de rode ui, de rode paprika en de kipgyros. Schenk het bakvet van de kipgyros over de pizza's. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de platbroodpizza's 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

Rode kool aanmaken
5

Meng ondertussen in een kom de honing, extra vierge olijfolie, overige balsamicoazijn en peper en zout tot een dressing. Voeg de geschaafde rode kool toe en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rode kool.