HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza Met Gegrilde Courgette
topBanner
Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons en twee soorten kaas

Lees meer

Vandaag maak je een culinaire reis met deze supersnelle pizza met platbrood als bodem. Platbrood eet je in het Midden-Oosten bij allerlei gerechten, maar doordat het platbrood al gaar is, is het ook een perfecte bodem voor de Italiaanse klassieker: pizza! De saus maak je in een handomdraai op basis van tomatenpassata: een tomatensaus van verse, rijpe tomaten die heel fijn gezeefd zijn.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Kastanjechampignons

200 gram

Passata

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3552 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Grillpan
Steelpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken in 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.

3

Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata en de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Smeer 2 platbroden in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de rozemarijn, de geraspte belegen kaas, de geraspte oude kaas en de walnoten. Bak de platbroodpizza’s op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren.

5

Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.