HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza Met Gegrilde Courgette
topBanner
Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons, walnoten en belegen kaas

Lees meer

Deze pizza is supermakkelijk te maken, doordat je als bodem Libanees platbrood gebruikt dat je maar kort hoeft af te bakken. Het beleg bestaat uit een combinatie van de klassieke smaken van kastanjechampignons, walnoten en belegen kaas.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

200 gram

Kastanjechampignons

250 gram

Passata

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3075 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grillpan
Koekenpan
Kleine kom
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

2

Verhit de olijfolie in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur.

3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata met de knoflook. Smeer 2 Libanese platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens de courgette en de kastanjechampignons over de pizza's.

4

Bestrooi de pizza's met de geraspte belegen kaas, de walnoten en de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier en bak ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

5

Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.