HelloFresh
topBanner
Platbroodpizza met coppa di Parma

Platbroodpizza met coppa di Parma

met zelfgemaakte tomatensaus, provolone en rucola

Lees meer

Voor deze zomerse pizza's met een bodem van Libanees platbrood, maak je zelf je tomatensaus. Het is een snelle variant, maar wanneer je de tijd hebt, kun je de saus ook eerder opzetten. Belegd met champignons, coppa di parma, provolone en rucola om de pizza helemaal af te maken.

Labels:DiscoveryEten binnen 3 dagenOriginalQuick & Easy
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Pruimtomaat

1 blik

Tomatenpuree

200 g

Champignons

50 g

Coppa di Parma

12 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Small pot
Bakplaat
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de ui met de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de zwarte balsamicoazijn en 35 ml water per persoon toe en laat 7 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de champignons in plakken en snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van het basilicum grof.

4

Besmeer de platbroden met de tomatensaus. Beleg met de paddenstoelen, de coppa en de provolone. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de pizza's 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.

5

Meng ondertussen de rucola met de extra vierge olijfolie in een kom.

6

Haal de platbroodpizza's uit de oven en garneer met de rucola en het basilicum.