Pizza funghi staat niet voor niets bij elke pizzeria op het menu en ook wij hebben ons laten inspireren door deze pizzaklassieker. Vanavond gebruik je platbrood als bodem - lekker knapperig én snel! De buffelmozzarella maakt het heerlijk romig. Benieuwd hoe de mozzarella in jouw box gemaakt wordt? Neem een kijkje op de blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Champignons
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
60 g
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
100 g
Passata
1 teaspoon
Gedroogde tijm
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
40 g
Rucola
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpassata, de zwarte balsamicoazijn, de helft van de gedroogde tijm en 1 el water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode uiringen en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de platbroden 4 – 5 minuten in de voorverwarmde oven, op een bakplaat met bakpapier.
Haal de platbroden uit de oven. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignonmengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's. Garneer met de overige gedroogde tijm en bestrooi met peper en zout.
Bak de pizza's 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven, op een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi de pizza's met de rucola en serveer.