Plant-based burger met BBQ-frietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plant-based burger met BBQ-frietjes

Plant-based burger met BBQ-frietjes

met bruine ciabatta en maiskolf

Niets zo lekker als een zoete maiskolf bij je burger! Heb jij hem graag wat pittiger? Kruid hem dan met paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper!

Labels:
Vegan
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

1 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Plantaardige margarine

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)898 kcal
Energie (kJ)3757 kJ
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten107.2 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels21.2 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Meng in een kom de frieten met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan dit gerecht zonder de frieten. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Maiskolf bereiden
2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm. Smeer 1/2 el plantaardige margarine per persoon over de kolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolf 30 minuten mee in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

Ui bakken
3

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el plantaardige margarine per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 2 - 3 minuten. Voeg een snufje zout toe. Voeg de uienchutney en 1/2 tl BBQ rub per persoon toe en bak nog 2 - 3 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd de tomaat in plakken terwijl de uienringen bakken.

Burger bakken
4

Bak het broodje 5 - 7 minuten mee in de oven. Verhit dezelfde koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant. 

Burger beleggen
5

Snijd het broodje open en beleg met de gebakken ui, de burger en tomatenplakjes (zie Tip).

Tip: Je kunt eventueel de toppings ook in kleine bakjes op tafels serveren, zodat iedereen zelf de burger kan beleggen.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en leg op ieder bord 1 burger en 1 maiskolf.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.