Plaattaart met courgette, salami en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met courgette, salami en witte kaas

Plaattaart met courgette, salami en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer

Nieuw ingrediënt in je box! Salami komt oorspronkelijk uit Italië en is afgeleid van het Latijnse woord sal, dat 'zout' betekent. Een echte smaakmaker dus.

Labels:
Familie
Nieuw ingrediënt
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 plak(ken)

Salami

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4054 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten67.5 g
waarvan verzadigd33.9 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels6.2 g
Eiwitten21.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. 
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het bladerdeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag beleggen met je favoriete ingrediënten, bakken en als snack of nagerechtje eten.

 
Plaattaart beleggen
2
  • Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en breng op smaak met een ruime hoeveelheid peper. Beleg met de courgette en besprenkel met olijfolie naar smaak.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verdeel de ui, de salami en 2/3 van de peer over de plaattaart. Verkruimel de witte kaas erover.
  • Bak de plaattaart 20 - 25 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in dunne linten. 
  • Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn.
  • Voeg de komkommer, de verse kruiden en de overige peer toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.
  • Serveer met de komkommer-peersalade.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!