Pizzabootje met een Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizzabootje met een Mexicaanse twist

Pizzabootje met een Mexicaanse twist

met gekruid kipgehakt en mais-salsa

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3831 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten116.4 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels10.9 g
Eiwitten42.6 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met het gehakt.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de helft van de mais en paprika toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en Mexicaanse kruiden toe en breng aan de kook (zie Tip). Laat 3 - 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of houd apart.

Bootjes maken
3

Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in 2 gelijke delen en vouw de randen naar binnen. Rol de hoeken naar binnen tot je een schuitje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg. Strooi de kaas erover en bak de bootjes 15 - 20 minuten in de oven.

Snijden
4

Hak ondertussen de peterselie fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Salsa maken
5

Meng in een kom de overige ui, paprika, mais en tomaat met de peterselie en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Serveren
6

Leg de pizzabootjes op platte borden en verdeel de salsa erover.