topBanner
Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella

Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella

met paprika en tomatensaus

Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

200 stuk(s)

Boerengehakt

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Passata

25 gram

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Italiaanse kruiden

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3826 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten43 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Draai 4 gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.

4

Snijd ondertussen de helft van de gele paprika in ringen en de andere helft in reepjes. Scheur de buffelmozzarella grof.

5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus en strooi de Italiaanse kaas erover. Wees creatief met het beleggen van de pizza. Gebruik de gehaktballen, gele paprika en de buffelmozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier, 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

6

Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.