.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuks
Libanees platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)200 stuks
Boerengehakt
1 stuks
Gele paprika
1 stuks
Ui
1 stuks
Knoflookteen
1 stuks
Passata
25 g
Geraspte grana padano
(BevatEi, Melk (inclusief lactose))1 stuks
Buffelmozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Italiaanse kruiden
10 g
Vers basilicum
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Draai 4 gehaktballen per persoon van het boerengehakt.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
Snijd ondertussen de helft van de gele paprika in ringen en de andere helft in reepjes. Scheur de buffelmozzarella grof.
Smeer de platbroden in met de tomatensaus en strooi de Italiaanse kaas erover. Wees creatief met het beleggen van de pizza. Gebruik de gehaktballen, gele paprika en de buffelmozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier, 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.