Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 16 Feb tot 22 Feb
arrow right iconarrow right icon
Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam
Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam

Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam

Met rodekool en yoghurtkerriemayonaise

20 minuten
Lees meer

Vandaag maak je een verrassende shoarma, namelijk een vegetarische. Je gebruikt hiervoor champignons en een bijzondere paddenstoel: de koningsoesterzwam. Deze paddenstoel is ook wel bekend als eryngii en is van zichzelf erg stevig. Hij lijkt qua structuur wel wat op gevogelte en is daarom heel geschikt als vegetarische shoarma.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterdSelderij
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Rode kool, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Koningsoesterzwam

250 g

Champignons

3 tl

Mexicaanse kruiden

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatMosterd, Selderij)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 tl

Witte wijnazijn

1 el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3502 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Kom
Oven
Schilmesje
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Meng ondertussen in een kom de rodekool met de wittewijnazijn, honing en de helft van de extra vierge olijfolie. Laat even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng op smaak met peper en zout. • Snipper de rode ui zeer fijn en pers of snijd de knoflook fijn.

Snijden en bakken
Snijden en bakken
2

• Snijd de koningsoesterzwam in de breedte in dunne plakjes en snijd de champignons in kwarten. • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Mexicaanse kruiden, zonder olie, 1 – 2 minuten. Voeg de olijfolie, rode ui, de helft van de knoflook en de koningsoesterzwam toe en bak 2 – 3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak nog 4 – 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
Mengen
3

• Meng ondertussen in een kom de volle yoghurt en mayonaise met het kerriepoeder, de overige knoflook en de sambal. • Meng in een andere kom de rucola met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Vul de pita's met de vegetarische shoarma, serveer met een beetje rodekool en de saus. • Serveer de rucola met de overige rodekool naast het broodje en serveer de rest van de saus op tafel.