HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Stamppot Van Paksoi Met Spekjes
topBanner
Pittige stamppot van paksoi met spekjes

Pittige stamppot van paksoi met spekjes

met rode peper, zoetzure komkommer en sesamzaadjes

Lees meer

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groenteKlimaatbewust
Allergenen :SesamzaadGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

300 gram

Kruimige aardappelen

450 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

100 gram

Spekblokjes

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2079 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels13 g
Eiwitten11 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Schuimspaan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten. Meng in een saladekom de suiker en wittewijnazijn en voeg hier de komkommer aan toe. Zet apart. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen en zoete aardappelen. Schil de aardappel en zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar wat van het groene deel voor de garnering. Snijd het witte en het groene deel van de paksoi klein en bewaar apart van elkaar. Snijd de limoen in partjes.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 5 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

4

Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit het witte deel van de bosui, de knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten in het bakvet van de spekjes. Voeg daarna het witte deel van de paksoi toe en bak 4 minuten mee. Voeg het groene deel en de sojasaus toe en bak nog 1 minuut mee.

5

Stamp de aardappelen en de zoete aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout. Stamp tot slot de gebakken paksoi met de smaakmakers erdoor.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met het groene deel van de bosui, de gebakken spekjes en het geroosterde sesamzaad. Serveer met de limoenpartjes. Serveer de zoetzure komkommerlinten naast de stamppot.