HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Stamppot Van Paksoi Met Spekjes
topBanner
Pittige stamppot van paksoi met spekjes

Pittige stamppot van paksoi met spekjes

met rode peper, zoetzure komkommer en sesamzaadjes

Lees meer

Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B11. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en dat zorgt voor energie!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :SesamzaadGlutenbevattende granenSojaMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

300 gram

Kruimige aardappelen

450 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

100 gram

Spekblokjes

2 tl

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

scheutje

Melk

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2710 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels11 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Schuimspaan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten. Meng in een saladekom de suiker en wittewijnazijn en voeg hier de komkommer aan toe. Zet apart. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen en zoete aardappel. Schil de aardappelen en zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte en het groene deel van de paksoi klein en bewaar apart van elkaar. Snijd de limoen in parten.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 4 - 5 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar de apart. Laat het bakvet in de pan.

4

Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten in het bakvet van de spekjes. Voeg daarna het witte deel van de paksoi toe en bak 4 minuten mee. Voeg het groene deel en de sojasaus toe en bak nog 1 minuut mee.

5

Stamp de aardappelen en de zoete aardappel met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout. Stamp ten slotte de gebakken paksoi met de knoflook, gember en rode peper erdoor.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken spekjes en het geroosterde sesamzaad. Serveer met de limoenparten. Serveer de zoetzure komkommerlinten naast de stamppot.