Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3412 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten34.1 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Kom
Vershoudfolie
Saladekom
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.

Ei marineren
2

Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.

Komkommersalade maken
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Sperziebonen en noedels koken
4

Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.

Roerbakken
5

Voeg de pindakaas, sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan. Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren en de komkommersalade.