HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Nachoschotel Met Gehakt En Spekjes
topBanner
Pittige nachoschotel met gehakt en spekjes

Pittige nachoschotel met gehakt en spekjes

met cheddar, verse koriander en witte-kaassalsa

Supersnel
Lees meer

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:Lekker snelExtra groenteLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

50 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Rundergehakt

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Paprika

140 gram

Mais in blik

125 gram

Rode cherrytomaten

220 ml

Heinz Tomato Frito

100 gram

Pittige tortillachips

50 gram

Geraspte cheddar

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)799 kcal
Energie (kJ)3345 kJ
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10.5 g
Eiwitten48 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Ovenschaal
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de spekjes 2 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de spekjes. Bak samen 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.

2

Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten. Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten. Voeg de Heinz Tomato Frito, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop (zie Tip). Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of totdat de cheddar gesmolten is.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de tortillachips en/of witte kaas. Gebruik de overige chips de volgende dagen voor bij een dip of guacamole bijvoorbeeld. De overige witte kaas is lekker op een broodje of als garnering in een soep.

3

Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een kleine kom en snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander grof. Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en koriander toe aan de kleine kom en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.