Pittige loaded vegetarische nacho's
Pittige loaded vegetarische nacho's

Pittige loaded vegetarische nacho's

met frisse koolsla, crème fraiche en koriander

Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Spicy tortilla chips

25 g

Organic crème fraîche

140 g

Corn

½ piece

Tomato

100 g

Rainbow slaw mix

½ piece

Shallot

½ pack

Black beans

25 g

Grated cheddar

½ sachet(s)

Mexican-style spices

5 g

Fresh coriander

½

Tomato paste

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories846 kcal
Energy (kJ)3540 kJ
Fat40 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate85 g
Sugar25 g
Dietary Fiber21.4 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Salad Bowl
•Colander
•Large wok or sautépan
•Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel er doorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken. Giet de mais en zwarte bonen af in een vergiet.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe. Verlaag het vuur en meng de mais en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Afwerken
3

Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erop. Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen. Bak 5 - 7 minuten in de oven of tot de cheddar gesmolten is.

Serveren
4

Snijd de koriander grof. Verdeel de nacho's over de borden. Serveer met de kool-wortelsalade. Garneer met de crème fraîche en de koriander.