HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Loaded Vegetarische Nacho's
topBanner
Pittige loaded vegetarische nacho's

Pittige loaded vegetarische nacho's

met frisse koolsla, crème fraiche en koriander

Lees meer

Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Pittige tortillachips

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk)

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Pruimtomaat

200 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Sjalot

1 blik(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk)

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

10 gram

Verse koriander

1

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

3 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3540 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels21 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Saladekom
Grote wok of hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel er doorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken. Giet de mais en zwarte bonen af in een vergiet.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe. Verlaag het vuur en meng de mais en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erop. Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen. Bak 5 - 7 minuten in de oven of tot de cheddar gesmolten is.

4

Snijd de koriander grof. Verdeel de nacho's over de borden. Serveer met de kool-wortelsalade. Garneer met de crème fraîche en de koriander.