Pittige curry met kip en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden, waardoor je deze curry al binnen 15 minuten op tafel zet!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Paprika

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3085 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten79.4 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8.4 g
Eiwitten30 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst, voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe en kook de rijst 12 - 15 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Meng in een kom de kippendijreepjes met de Afrikaanse kruidenmix en 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan een waterkoker om snel kokend water te hebben.

Groenten en kip bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden ui en de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika, rode peper, gemberpuree en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten (zie Tip).
  • Blus af met de sojasaus.

Tip: Houd je van extra pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de curry toe.

Curry maken
3
  • Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten.
  • Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de curry met kip over de rijst.
  • Garneer met de koriander (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.