Pittige curry met kip en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden, waardoor je deze curry al binnen 15 minuten op tafel zet!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Kippendijreepjes

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3315 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels7.5 g
Eiwitten29.7 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip). Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Meng in een kom de kippendijreepjes met de Afrikaanse kruiden en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan een waterkoker om snel kokend water te hebben. 

Groenten en kip bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui met de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika, rode peper, gember en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten.
  • Blus af met de sojasaus.
Curry maken
3
  • Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten (zie Tip).
  • Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.

Tip: De kokosmelk kan klonterig worden. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is, de klontjes zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk en zorgen voor een extra volle smaak.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de curry met kip over de rijst.
  • Garneer met de koriander (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die al in 15 minuten op tafel staat.