Pita's met BBQ-portobello en aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met Turkse groene peper en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box! Oesterzwammen, de veelzijdige smaakmakers. Met hun vlezige textuur en milde smaak zijn ze geliefd in verschillende gerechten.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sulfiet
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Turkse groene peper

2 stuk(s)

Portobello

½ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3243 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels10 g
Eiwitten15.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.
Portobello bakken
2
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. 
  • Snijd de portbello in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Voeg de portobello toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Voeg 1 el roomboter per persoon, de BBQ-rub, de knoflook, de Turkse groene peper en de ui toe en bak 5 - 6 minuten mee. 
Barbecuesaus maken
3
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Meng in een kom de wortel-koolmix met de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de barbecuesaus met per persoon: 1 tl honing, 1/2 el water en 1/2 el sojasaus (zie Tip).
  • Haal de pan met portobello van het vuur en meng de saus erdoorheen.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

Serveren
4
  • Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
  • Bestrijk de binnenkant van de pita's met 1 tl aioli per persoon.
  • Vul de pita's met de koolsla en de portobello. Verdeel de overige vulling naast de pita's op de borden.
  • Serveer de pita's met de overige aioli en verse kruiden.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?