Piri-pirigarnalen met tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piri-pirigarnalen met tomatensalsa

Piri-pirigarnalen met tomatensalsa

met pestorijst en frisse peterseliesaus

Wist je dat een groene paprika meer vezels en vitamine K bevat dan een rode of gele paprika?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels7.2 g
Eiwitten20 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
Sausje maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bladpeterselie en de bieslook fijn en bewaar apart van elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de peterselie en de knoflook met per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat met de bieslook en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng vlak voor serveren de paprikapesto en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel de garnalen met groenten over de rijst.
  • Garneer met de salsa en de frisse peterseliesaus.
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.