Piri-piri garnalen met paprikapesto en rijst
met frisse peterseliesaus en tomatensalsa
Allergenen :
Schaaldieren
•Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
1.5 tl
Piri-pirikruiden
20 gram
Paprikapesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
½ stuk(s)
Groene paprika
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Citroen
75 gram
Witte langgraanrijst
Zelf toevoegen
½ tl
Witte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kleine kom
•Saladekom
Instructies
1
- Breng ruim water aan de kook voor de rijst in een pan.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
- Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Meng vlak voor serveren de paprikapesto en 1/2 tl witte balsamicoazijn door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
2
- Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de bladpeterselie en de bieslook fijn en bewaar apart van elkaar.
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd daarna in vier partjes.
- Meng in een kleine kom de mayonaise, de peterselie en de knoflook met per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
3
- Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui en paprikareepjes 3 - 4 minuten.
- Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn.
- Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, bieslook en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.
4
- Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
- Verdeel de garnalen met groenten over de rijst.
- Verdeel de salsa over de borden en besprenkel het geheel met de peterseliesaus.
- Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.