HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne In Roomsaus Van Zongedroogde Tomaten En Aubergine
topBanner
Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en vers basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:VeggieFamilieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

180 gram

Penne

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Rucola

50 gram

Geraspte pecorino

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bloem

120 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)931 kcal
Energie (kJ)3895 kJ
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels6.24 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon.Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de semi-gedroogde tomaten grof.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 g penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden. Garneer met de overige pecorino en het overige verse basilicum.