HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne In Aubergine Roomsaus Met Doradefilet Als Extra
topBanner
Penne in aubergine-roomsaus met doradefilet als extra

Penne in aubergine-roomsaus met doradefilet als extra

met semi-gedroogde tomaten pecorino en verse basilicum

Vis als extra
Lees meer

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1.5 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

10 gram

Vers basilicum

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

120 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bloem

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4739 kJ
Energie (kcal)1133 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Hak de semi-gedroogde tomaten grof.

2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen . Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes. Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden. Leg de dorade op de penne. Garneer met de overige pecorino en het overige verse basilicum.