HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne All'amatriciana
topBanner
Penne all'amatriciana

Penne all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus

Lees meer

Amatriciana is een pastasaus die is ontstaan in het bergdorpje Amatrice, ten noorden van Rome. Deze saus heeft in Italië zelfs een officiële status bereikt voor regionale gerechten.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

250 gram

Rode cherrytomaten

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

140 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

100 gram

Spekblokjes

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2429 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en kook 10 - 15 minuten zachtjes.

3

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten beetgaar. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht. Laat uitstomen zonder deksel. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Voeg de spekjes en het vrijgekomen bakvet toe aan de tomatensaus en roer goed.

4

Snijd het verse basilicum in reepjes.

5

Voeg de penne en een scheut kookvocht, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de saus. Schep goed om en verhit kort.

6

Verdeel de rucola over de borden en serveer de penne all'Amatriciana hierop. Garneer met het overige basilicum en de overige pecorino.