HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPatatas Bravas Met Geitenkaasomelet
topBanner
Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

met Turkse groene peper en aioli

Lees meer

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met andere gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je ze met pittige tomatensaus, een omelet met geitenkaas en puntpaprika.

Labels:Veggie
Allergenen :EierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ pak(ken)

Passata

4 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Aïoli

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

10 ml

Melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)876 kcal
Energie (kJ)3666 kJ
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels8.33 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Steelpan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

2

Leg de Turkse groene peper en rode puntpaprika in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot de groenten donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene pepers en rode puntpaprika's op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet teveel in de pepers.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

6

Verdeel de Turkse groene peper, de rode puntpaprika en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aioli en de helft van de aardappelen. De overige aioli en aardappelen kun je de volgende dag in een maaltijdsalade verwerken.