In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Vastkokende aardappelen
⅔ zakje(s)
Paprikapoeder
400 gram
Turkse groene peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Passata
4 stuk(s)
Ei
(BevatEi)50 gram
Geitenkaas, geraspt
(BevatEi, Melk (inclusief lactose))50 el
Aioli
(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)4 el
Olijfolie
scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Leg de Turkse groene pepers in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de groene pepers donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.
Verdeel de Turkse groene pepers en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.