topBanner
Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

met Turkse groene pepers en aioli

Lees meer

De onmisbare partner van patatas bravas is salsa brava. In dit recept maak je daar een variant op met verse rode peper en knoflook als smaakmakers.

Labels:Veggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

2 tl

Paprikapoeder

400 gram

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Passata

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Geitenkaas, geraspt

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 el

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3936 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

2

Leg de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de groene pepers donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.

6

Verdeel de Turkse groene pepers en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.