Skip to main content
Pasteitje met vegetarische champignonragout
Pasteitje met vegetarische champignonragout

Pasteitje met vegetarische champignonragout

met aardappelpuree, tomatensalade en verse kruiden

Vol-au-vent is een Frans gebakje van bladerdeeg in de vorm een klein kopje. De naam betekent letterlijk “vlucht in de wind”, verwijzend naar de lichte, luchtige textuur van het gebakje.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pasteitje

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Veldsla

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

2 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3919 kJ
Energie (kcal)937 kcal
Vetten56.9 g
waarvan verzadigd29.4 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels17.6 g
Eiwitten18.6 g
Zout1.5 g
Potassium1737.8 mg
Calcium49 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakken. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat met een fijne rasp naar smaak. Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten.

Saus maken
3

Voeg vervolgens de bloem toe en een flinke klont roomboter. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de nootmuskaat, de mosterd, de bouillon en de room toe. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken (zie Tip).

Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Pasteitje afbakken
4

Leg het pasteitje op een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg een klontje roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in partjes. Voeg de tomaat en veldsla toe aan een saladekom. Voeg de extra vierge olijfolie en de zonnebloempitten toe. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het pasteitje over de borden en vul met de romige champignonragout. Serveer de aardappelpuree en de salade ernaast. Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla