Pastaschotel met kip uit de oven
Pastaschotel met kip uit de oven

Pastaschotel met kip uit de oven

in romige saus met Italiaanse groenten

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

200 g

Italian vegetable mix

25 g

Organic crème fraîche

15 g

Grated aged Gouda

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories757 kcal
Energy (kJ)3169 kJ
Fat33 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate77 g
Sugar13 g
Dietary Fiber0.5 g
Protein36 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid
•Tall-Sided Pan
•Oven Dish

Cooking Steps

Rigatoni koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groentemix bakken
2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De groenten gaan straks maar kort mee de oven in, dus ze moeten al redelijk gaar zijn.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes 4 - 6 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Crème fraîche mengen
4

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met de crème fraîche, de Italiaanse kruidenmix en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep vervolgens de crème fraîche, de rigatoni en de kip door de groenten en verdeel dit mengsel over een ovenschaal.

Pasta bakken
5

Strooi de geraspte oude kaas over de ovenschotel en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Als de groenten nog erg hard zijn, kun je de ovenschaal iets langer in de oven laten staan.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.