Pastaschotel met kip uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel met kip uit de oven

Pastaschotel met kip uit de oven

in romige saus met Italiaanse groenten

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

200 gram

Italiaanse groentemix

25 gram

Biologische crème fraîche

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)757 kcal
Energie (kJ)3169 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13 g
Vezels0.5 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Rigatoni koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groentemix bakken
2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De groenten gaan straks maar kort mee de oven in, dus ze moeten al redelijk gaar zijn.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes 4 - 6 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Crème fraîche mengen
4

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met de crème fraîche, de Italiaanse kruidenmix en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep vervolgens de crème fraîche, de rigatoni en de kip door de groenten en verdeel dit mengsel over een ovenschaal.

Pasta bakken
5

Strooi de geraspte oude kaas over de ovenschotel en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Als de groenten nog erg hard zijn, kun je de ovenschaal iets langer in de oven laten staan.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.