HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastaschotel Met Kip Uit De Oven
topBanner
Pastaschotel met kip uit de oven

Pastaschotel met kip uit de oven

in romige saus met Italiaanse groenten

Lees meer

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

400 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3169 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes 4 - 6 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

4

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met de crème fraîche, de Italiaanse kruidenmix en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep vervolgens de crème fraîche, de rigatoni en de kip door de groenten en verdeel dit mengsel over een ovenschaal.

5

Strooi de geraspte oude kaas over de ovenschotel en bak 6 - 8 minuten in de oven.

6

Verdeel de ovenschotel over de borden.