HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastabowl Met Chorizo En Olijven
topBanner
Pastabowl met chorizo en olijven

Pastabowl met chorizo en olijven

met paprika en cherrytomaten

Lees meer

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

75 gram

Chorizoblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

20 gram

Leccino olijven

2 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Paprikapesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

1.5 stuk(s)

Puntpaprika

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2999 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de koekenpan van de chorizo opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak nog 2 minuten.

3

Halveer de cherrytomaten en de olijven. Meng de roomkaas en een scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over kommen of diepe borden. Garneer met de gebakken paprika, chorizo, cherrytomaten, olijven en de paprikapesto.