Pasta pesto met zalmfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met zalmfilet

Pasta pesto met zalmfilet

met oventomaatjes en courgette

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Zalmfilet

35 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1011 kcal
Energie (kJ)4232 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.5 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Tomaat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en meng in een grote ovenschaal met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Tip: Let op: Je voegt later nog de courgette en spaghetti toe aan de ovenschaal. Neem dus eentje die groot genoeg is.

Pasta koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 deel voor dit gerecht. De overige pasta kun je de volgende dag in een soep verwerken.

Courgette snijden
3

Snijd de courgette in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.

Zalmfilet bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de spaghetti in de ovenschaal met de tomaat. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.

Tip: Dit gerecht is zoutarm, bevat ongeveer 250 g groente, en is door de zalm rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.