HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Pesto Met Zalmfilet
topBanner
Pasta pesto met zalmfilet

Pasta pesto met zalmfilet

met oventomaatjes en courgette

Lees meer

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

60 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4232 kJ
Energie (kcal)1011 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels5 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en meng in een grote ovenschaal met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de courgette in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.

4

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de spaghetti in de ovenschaal met de tomaat. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.